Fiberlaser

Fiberlasere er en økonomisk kvalitetsløsning til præcisionsskæring i en lang række materialer og metaller. Fiberlasere benytter optiske fiber til præcisionsskæring med høj kvalitet og præcision, høj skærehastighed og lave omkostninger. Kapema tilbyder fiberlaserløsninger til industri og produktion til metalbearbejdning. Vi leverer standardmaskiner til turnkey-løsninger, hvor vi hjælper med at afdække behov, installerer maskiner, afholder kursus og servicerer maskinerne.

Kapemas fiberlaserløsninger
Vi stræber efter at levere fiberlaser af høj kvalitet med lave investerings- og driftsomkostninger. Vores maskiner er betjeningsvenlige maskiner med mulighed for hurtige skift og pladeudtagning. Din virksomhed kan opnå højere produktionshastighed med stor præcision gennem motoriserede/bevægelige skifteborde, der er tilpasset jeres arbejdsopgaver. Kapema tilbyder også rørfiberlaser til rørbearbejdning. Den rigtige fiberlaser kan reducere operationsomkostninger samt energiforbrug og dermed sænke produktionsomkostninger.

Vi kan tilbyde fiberlasere til jeres behov med et bredt udvalg af fiberlasermaskiner. Hos Kapema finder du kompakte maskiner såvel som maskiner med ekstra stor kapacitet. Hvilken fiberlasermaskine, der er bedst egnet til jeres produktion, afhænger af produktionstype, arbejdsopgave, materiale og materialetykkelser. Kapema tilbyder rådgivning og afdækning af jeres behov samt oplæring af medarbejdere.

Hvad er fiberlaser?
Fiberlaser er laserteknologi, der benytter optiske fibre til at forstærke laserlyset. Det er en mere økonomisk løsning end CO2-lasere. Fiberlaseren kan desuden skære med meget høj præcision, da skæresporet er langt mindre end en CO2-laser. Dermed er præcise profiler nemmere at opnå. Desuden bruger den langt mindre energi og gasser end en CO2-laser, hvilket betyder at omkostningerne kan holdes nede. Fiberlaseren kan skære i en lang række materialer og metaller af varierende tykkelse fra tynde til mellemtykke plader. I tynde materialer kan du opnå meget fine og præcise forarbejdninger. Desuden kan fiberlaseren også arbejde hurtigere i tynde materialer end en CO2-laser. Fiberlaseren er velegnet både til bearbejdning af stål, aluminium, messing og kobber.

Sådan fungerer en fiberlaser
Fiberlasere fungerer overordnet set ved at laserlyset guides gennem et hult glasfiberrør, der forstærker laserlyset og guider det hen til materialet. Selve fibrene har en diameter, der er mindre end et hår. Den hule kerne refrakterer lyset og forstærker lyssignalerne, således at laseren kan skære i materialer med ekstremt høj præcision og relativt lavt energiforbrug.
Fiberlaserens lille diameter og programmering af skæringsmønstre sikrer et fuldstændigt ensartet og præcist mønster hver gang, der arbejdes med fiberlaser.

Ved laserskæring benytter man sædvanligvis enten CO2-laser eller fiberlaser. Fiberlaseren benytter et solidt medium, nemlig glasfiber, til at sende og forstærke laserstrålen gennem. CO2-laseren sender laserstrålen gennem en eller flere gasarter, der varierer med opgaven og hvilke materialer, der skal bearbejdes. Mængden af energi, der kan føres gennem materialet, afhænger også af gasarten. Ved lodret placering af CO2-laserens linse, kan der opstå problemer med genskin, hvor laserlyset bliver reflekteret tilbage i linsen, hvilket slider på linsen. Fiberlasere undgår dette problem, da bølgelængden lettere absorberes i det aktuelle materiale. Et korrekt designet fiber-kabel kan også reabsorbere eventuel reflekterede stråler, så de ikke når tilbage til strømkilden.

Kapema er garant for god service
Du er altid velkommen til at kontakte kapema for et uforpligtende tilbud eller en snak om produkter og serviceydelser. Hos Kapema tilbyder vi service af maskiner i metalindustrien samt specialister i ‘hard-to-find’-reservedele. Vi tilbyder en bred række metalbearbejdningsmaskiner samt et udvalg af brugte metalbearbejdningsmaskiner.
Kontakt os på tlf. 9618 8700 eller e-mail: info@kapema.dk.

Læs mere
chevron-down