Nye maskiner

Optimér din produktion med CNC-maskiner

Vil du optimere arbejdsprocesserne i din produktion, og vil du have et system, der garanterer ensformighed og pålidelighed? Så bør du måske overveje at anskaffe dig en CNC-maskine. Selvom CNC-teknologien ikke er ny, er den under konstant udvikling, og du er altid sikker på, at din produktion er up-to-date med en maskine, der mestrer omskiftelighed og præcision.

Hvad er en CNC-maskine?

CNC står for “Computer Numerical Control” - altså “computer numerisk kontrol”. Helt praktisk betyder det, at der er koblet en computer direkte til maskinen, som dikterer maskinens handlinger gennem en grafisk brugerflade. Det er altså selve arbejdsprocessen, som kaldes CNC- bearbejdning. Maskinen udfører ganske simpelt en række forprogrammerede kommandoer. Derfor kan en CNC-maskine programmeres til en lang række forskellige opgaver, som f.eks. Fræsning, drejning, bukning og svejsning. Som følge af den yderst brede brugerflade på en CNC-maskine, kan den bruges til bearbejdning af mange forskellige materialer. Blandt andet:

  • Træ
  • Metal
  • Glas
  • Komposit
  • Plast

Vi er leveringsdygtige i en lang række af store og små CNC-maskiner til metalindustrien, ligesom vi kan vejlede dig, når du skal tage beslutning om, hvilken maskine, der bedst kan opfylde dine behov.

CNC-maskiner til metalindustrien

Hos Kapema er vi én af landets førende indenfor salg og service af maskiner til metalindustrien. Det kræver selvsagt en omfattende vidensbank samt mange års erfaring i branchen. Vi er stolte af at have ét af metalindustriens største produktsortimenter af maskiner til bearbejdning af metalemner. Vi forhandler en lang række af industriens bedste maskiner, ligesom vi har et bredt samarbejde med nogle af de mest anerkendte producenter. Inden for CNC-maskiner forhandler vi både dreje- og fræseværker samt drejebænke og spåntagningsmaskiner. Vores brede kompetencefelt og mangeårige erfaring gør, at vi kan rådgive vores kunder i en lang række af beslutningsprocesser, når det kommer til at vælge den helt rigtige CNC-løsning.

Brugte CNC-maskiner

Udover vores brede produktkatalog af fabriksnye maskiner, tilbyder vi hos Kapema også brugte CNC-maskiner. Vi ønsker at vores kunder opnår den bedste økonomi i deres investering, og derfor er forhandling af brugte maskiner ideelt. Vi tilbyder en lang række af mindre enkeltmaskiner, samt de helt store bearbejdningscentre. Vi stiller store krav til kvaliteten på de maskiner vi udbyder til salg. Det gælder såvel de fabriksnye maskiner, som de brugte maskiner. Vi inspicerer naturligvis maskinen og vurderer dens stand, inden den sættes til salg. Desuden er du sikker på at få en funktionsdygtig, kvalitetsoptimeret og brugervenlig maskine, når du køber hos os. Vi går nemlig op i, at møde vores kunders behov, og følge dem i hele forløbet, når de investerer i én af vores maskiner.
Hvis du stadig befinder dig i beslutningsprocessen om at investere i en CNC-maskine, og ikke er helt afklaret med, hvilken løsning der passer bedst til din produktion, kan vi hjælpe. Vores sælgerteam består af nogle af de mest erfarne specialister i metalindustrien, og derfor er vi altid klar med kompetent rådgivning - også hvis du ønsker en brugt maskine. 

Hvorfor CNC?

Der er mange gode grunde til, at du bør overveje at investere i et CNC-bearbejdningscenter. Særligt hvis din produktionsvirksomhed ønsker at være blandt toppen i jern- og metalindustrien, er det relevant at kigge nærmere på de muligheder, som et bearbejdningscenter giver.
Sammenlignet med manuel bearbejdning af metalemner, er et CNC-bearbejdningscenter overlegent på flere punkter. Med CNC bliver er bearbejdningsprocessen blandt andet meget hurtigere og mere præcis end den manuelle bearbejdning. Eftersom maskinen er computerkodet, vil du kunne indsætte specifikke mål på de givne emner, og få et produkt der er perfekt hver gang. Hertil bør vi nævne, at et ensartet resultat og en konstant kvalitet i de givne emner naturligt vil give kunderne en positiv oplevelse. Hertil er det også vigtigt at nævne, at der er visse geometriske former og bearbejdninger, som kun er mulige med et CNC-center. Dette er blandt andet kurver, raider og ellipser, som ikke kan fremstilles manuelt. Hermed giver et CNC-bearbejdningscenter altså din virksomhed mulighed for at tilbyde jeres kunder et helt specielt produkt.
CNC-bearbejdning af metalemner minimerer helt naturligt håndteringen af produktet, fordi bearbejdningscentret kan bearbejde et stort antal emner i én arbejdsgang. Dette er både med til at nedbringe arbejdstiden, men det giver også din produktion mulighed for at tage flere ordre ind på specifikke emner.

Når det kommer til optimering af arbejdsprocesser, kan en CNC-maskine give din virksomhed et godt forspring. Ved brug af CNC-teknologi, kan du nemlig få en væsentligt forbedret konkurrenceevne. En CNC-maskine kan holdes i gang 24 timer i døgnet, alle ugens dage. Det betyder at du med relativt lave udgifter kan producere materialer konstant, hvor du med manuelt arbejde må vente på at dine medarbejdere er på arbejde, for at betjene ordrer. Dermed kan du også frigive dine medarbejdere til andre opgaver i virksomheden.

Der er heller ingen tvivl om, at jern- og metalindustrien er et hårdt og opslidende fag at arbejde i. Mange medarbejdere udsættes dagligt for tunge løft, ensidige bevægelser, støj og støv ude i produktionerne. Det er alt sammen både opslidende og skadeligt.
Disse gener kan du og dine medarbejdere helt undgå, hvis i vælger at investere i et CNC-bearbejdnings-system. Med en CNC-maskine, er det nemlig maskinen, der gør hele arbejdet. Det eneste medarbejderen behøver at gøre, er at indtaste den nødvendige information i computeren, så styrer computeren opskæringen og formningen af materialet.
Ofte gøres dette ved hjælp af CAD-CAM-programmering, hvor computeren omdanner dine tegninger til tal i serveren. ISO programmering er også ofte brugt i CNC-maskiner. Her vil operatøren indtaste direkte koordinater i programmet, hvorefter maskinen bearbejder materialet ud fra koordinaterne.

Din samarbejdspartner i metalindustrien

Som førende specialister i branchen, er det vigtigt for os, at vores kunder altid kan regne med os, uanset hvilket produkt, de har købt. Derfor tilbyder vi all-round rådgivning, levering, montage og servicering af vores produkter. Vi kan nemlig både levere små løsninger og komplette turn-key løsninger til produktioner.
Udover vores virke med køb og salg af maskiner, tilbyder vi også automatisering og servicering af nye og eksisterende maskiner. Derudover har vi også et af landets største lagerprogrammer af ikke kun maskiner, men også reservedele, for den mest komplette serviceløsning.
Hos Kapema er vores primære fokus vores kunders tryghed og tilfredshed. Dog tillægger vi også udvikling, nytænkning og tætte relationer stor værdi, og derfor er vi stolte af at kalde os selv for en af branchens mest attraktive samarbejdspartnere i alle grene af metalindustrien.

Læs mere
chevron-down