android-arrow-forward android-arrow-back android-call android-cart android-mail android-search pdf-symbol social-youtube
Overlevering af Jon, Kapema

Nyhed

Ny fiberlaser skærer flaskehals væk

Bilwinco har investeret i ny Baykal fiberlaser for at fjerne flaskehals i produktionen

Bilwinco har investeret i ny Baykal fiberlaser for at fjerne flaskehals i produktionen af specialbyggede multihead vejeanlæg til fødevareindustrien

Hos Bilwinco i Hjørring er der blevet føjet en fiberlaser fra tyrkiske Baykal til maskinparken.Investeringen skal aflaste det fuldt bookede vandskæreranlæg, som Bilwinco kører med til fremstilling af industrielle veje- og tælleanlæg til fødevareindustrien og til søm- og skrueproducenter. Det fortæller Bilwincos adm. direktør Claus Pedersen.

– Fiberlaseren er langt hurtigere end vandskæreren, og dermed får vi fjernet en flaskehals i produktionen. Fiberlaseren gør, at vi kan skære de tynde plader langt hurtigere end tidligere, mens vi stadig placerer de tykkere ting og emner i specielle materialer på vandskæreren, siger direktøren.

100 procent egenproduktion

Claus Pedersen har de sidste fire år stået i spidsen for hjemtagning af produktionen, og i dag lægger Bilwinco ingen emner hos underleverandører. Investeringen i fiberlaseren var nødvendig for at sikre kapaciteten i egenproduktionen og for at få det rette antal emner igennem fabrikken, der også består af automationsafdeling egenproduktion og udvikling af styringsenhederne til vejeanlæggene.

– For fire år siden besluttede vi os for at tage hele produktionen hjem, og på nuværende tidspunkt er al produktion flyttet ind i huset. Det har været tungt, men det havde vi også regnet med, siger Claus Pedersen, som ser store fordele i have produktionen på egne hænder.

– Det er billigere at producere selv, for når vi får tingene i den rette rækkefølge og uden fejl, så skal vi lave mindre om. I dag arbejder vi uden forsinkelser, så samlet er det billigere for os, og det giver en sikkerhed, siger han.

Massive vækstplaner

Bilwinco producerer i dag stort set udelukkende til eksport, og der er planer om markant vækst i de kommende år.

Også i det billede har investeringen i laserskæreren været nødvendig.

– Vores strategi er at vokse i Nordjylland, og vi skal gerne op og nå en dobbelt så stor produktion som i dag, derfor skal vi også øge kapaciteten, siger direktøren, som ser stort potentiale i specielt fødevareindustrien.

I fødevareindustrien sidder Bilwinco på cirka en halv procent af verdensmarkedet, mens markedsandelen på tællesystemet til skruer og søm er 30 procent af verdensmarkedet.

– Der er rigtig store vækstmuligheder for os, siger Claus Pedersen, som sagtens kan matche både pris og kvalitet i forhold til de globale spillere på markedet.

– Vi kan godt følge med på prisen, selvom vores produkter er bygget i Europa, fordi vi har en størrelse, der gør det muligt lynhurtigt at omstille til de specifikke ønsker, vores kunder har. De store producenter af de her anlæg skal ofte bygge en standardmaskine, hvis de skal lave noget specifikt, siger Bilwinco-direktøren.