4. oktober 2021

Ny Baykal BLE-PRO fiberlaser skærer udgifterne ned

Konkurrenceevnen har taget et hop den rigtige vej hos Aagaard A/S, som netop har smidt den gamle CO2-laser på porten og investeret i en ny Baykal fiberlaser.

Hadsund-virksomheden producerer og udvikler anlæg til spånudsugning og ventilation til kunder i træindustrien, og den nye fiberlaser har en central rolle i produktionen.

- Vi har investeret i fiberlaseren for at blive mere konkurrencedygtige, og vi er meget tilfredse. Den er dobbelt så hurtigt som vores gamle CO2-laser, og den bruger 60-65 procent mindre energi, siger produktionschef Allan Østergård Pedersen fra Aagaard A/S.

Derfor er investeringen i fiberlaseren i følge produktionschefen også tjent hjem på få år, og tilbagebetalingstiden står til at få endnu et hak ned.

- Lige nu overvejer vi også at lukke en revolverstanser ned, for at lægge dem på fiberlaseren, forklarer produktionschefen.

Aagaard A/S har 30 ansatte, hvor de 15 er ansat i produktionen, som både skærere og svejsere.

Den indkøbte fiberlaser er købt hos Kapema i Thisted og er som nævnt af mærket Baykal og typen BLE-PRO 1530 med et skærebord på 1500x 3000 mm og en 4 kW IPG laser. Maskinen skærer i tynde materialer op til 20 mm.

chevron-down