android-arrow-forward android-arrow-back android-call android-cart android-mail android-search pdf-symbol social-youtube
TCI_Stefco_SM-C 3015 1920x700

Nyhed

Ny TCI vandstråleskærer har givet Stefco nye muligheder

En ny vandstråleskærer har givet maskinfabrikken Stefco nye muligheder, øget leveringssikkerhed og øget kvalitet.

Ny TCI vandstråleskærer har givet maskinfabrikken Stefco nye muligheder. En del underleverandører er droppet, mens leveringssikkerhed og kvalitet i de færdige produkter er øget.

Investeringen i en TCI vandstråleskærer har vist sig at være et godt træk for maskinfabrikken Stefco. Stefco leverer bl.a. anlæg til procesindustrien.

Med den nye maskine har det været muligt for virksomheden at formindske forbruget af underleverandører og samtidig øge kvaliteten i produktionen.

– Vi kan skære alt på denne her vandskærer, og det gælder både plast, rustfri, kompositter og glas, siger Flemming Videbæk, indehaver af Stefco.

– Vi har sagt farvel til nogle underleverandører, da denne maskine har givet os så mange nye muligheder. Maskinen bliver sådan set betalt af det, vi før betalte til underleverandørerne. Så maskinen er et nulkøb, siger Flemming.

– Vi har vundet flere tilbud på baggrund af maskinen, fordi den giver os en leveringssikkerhed, og vi får en prissikkerhed, når vi selv har tingene i hænderne.

Han påpeger samtidig, at det ikke har nogen betydning for flowet i produktionen, at en vandskærer arbejder forholdsvis langsomt.

– Skærehastigheden betyder ikke så meget for os, det vigtige er, at vi sikrer kvaliteten, for har vi et dårligt emne. Så kan vi selv lave det om, siger Flemming, som er yderst tilfreds med maskinen, der er købt hos Kapema i Thisted.

– Hele maskinkøbet har været en god oplevelse, selvom der også er aspekter, vi ikke havde set. Der er blandt andet meget vådt omkring den, så vi har indrettet et rum til den.

Den nye TCI vandstråleskærer er blevet installeret her i efteråret, og maskinen er blot den nyeste i en hel række maskinkøb hos Stefco.

Her i efteråret er der ligeledes hjemkøbt en Baykal kantpresse fra Kapema, og den investering hænger nøje sammen med købet af den nye vandstråleskærer.

– Vi havde en gammel kantpresse, og når vi begynder at skære med millimeters præcision, så er vi nødt til at bukke mere nøjagtigt. Det er en fuldautomatisk bukkemaskine, hvor du bukker et emne færdigt først. Dette gør, at vi får meget mere igennem vores virksomhed nu og i en rette kvalitet.