20. marts 2020

Danfoss tager smart Produtech laserskærer i brug

Danfoss Heating Heat Exchangers har indkørt laseranlæg, hvor der skæres blanketter til varmevekslere i frit flow direkte fra coil. Værkfører melder om solide gevinster

Der er tale om et anlæg, hvor blanketter til pladevarmevekslere skæres direkte fra coil i et frit flow. Laserskæreren blev efter flere års planlægning installeret i december sidste år i samspil med maskinhandleren Kapema.

Værkfører i laserafdelingen hos Danfoss Heating Heat Exchangers, Peter Gram, melder om solide gevinster på anlægget, der er kommet op at køre hurtigere end planlagt.

- Vi producerer på den nu, men der er stadig ting, vi skal have justeret, men helt overordnet er jeg yderst tilfreds, siger Peter Gram.

Blanketter uden sprøjt
Tilfredsheden skyldes flere faktorer, hvor en af de centrale er, at risikoen for sprøjt på bagsiden af de skårne blanketter er elimineret, da de skæres i frit flow uden bagkant. Blanketter med opsprøjt kan nemlig ikke sendes videre til de maskiner, hvor de presses med det mønster, der giver udvekslingen i selve varmeveksleren.

- Vi bruger laser på emneserier i specialmaterialer og på ordrer i mindre styktal, hvor der ikke er økonomi til at producere et stanseværktøj, og vores beregninger indtil nu viser, at vi på enkelte typer emner kan producere 60 emner i timen nu i modsætning til tidligere, hvor vi kørte 18-20 emner igennem i timen, siger Peter Gram, der henviser til, at en hel arbejdsgang er blevet elimineret.

- På andre typer producerede vi cirka 50-60 emner i timen tidligere, hvor vi i dag kan producere op mod 200 emner i timen, uddyber han.

For tidligere skulle pladerne først klippes, hvorefter de blev placeret på en flatbedlaser med to skæreborde, der så blev skiftet ind på laseren, når pladerne var lagt klar.

- Vi skærer simpelthen hurtigere, fordi vi ikke skal skifte bord og plader. Derudover kan vi i planlægningen fylde og placere emnerne vilkårligt i hele coil-bredden, så der kommer mindre materialespild, hvilket vi kommer til at udnytte, siger Peter Gram.

 

chevron-down