Kantpressere

Kantpressere til metalindustri

Skal du udføre pladebukning i industrielle sammenhænge? Når du skal bukke plader til industriel brug, er præcis og tilforladelig pladebukning helt essentiel for, at resultatet bliver brugbart og af høj kvalitet. Der kan være mange faktorer, som spiller ind i kvaliteten af pladebukningen, og én af dem er hvilken kantpresser, du bruger til det. Vi repræsenterer en række af de kendte fabrikater, b.la. Baykal og CoastOne.

Uanset hvad målet med pladebukningen er, har du fordel af en nøjagtig og pæn pladebukning. Når du skal vælge en kantpresser til opgaven, er det derfor en fordel for dig at kende til forskellige typer af kantpressere. Vi kan tilbyde både elektriske, hydrauliske og servo-elektriske kantpressere samt kantpresse med robotcelle. Hos Kapema får du kantpressere i høj kvalitet med fokus på miljø og omkostninger samt betjeningsvenlighed og nem vedligeholdelse.

Har du spørgsmål angående kantpressere og hvilke typer, der vil være ideelle til dine formål, eller vil du gerne høre mere om pris, kan du kontakte os til en uforpligtende snak om dine behov som kunde. Du er derudover meget velkommen til at besøge vores store udstilling i Thisted, hvor du kan få demonstreret og sammenlignet alle vores kantpressere inden for pladebearbejdning og brugervenlighed.

Hvad er en kantpresser?
En kantpresser er en maskine, som bruges til at udføre pladebukning af metalplader. En pladebukning foregår typisk ved, at pladen sættes i spænd og derefter presses mellem to materialer. Det materiale, der hænger over metalpladen, er ofte af metal, der har form som en matrice. En matrices form beskrives som en fordybning i negativ og ender i en slags spids med retning ned mod den metalplade, der skal bukkes. Det underliggende materiale, som metalpladen presses ned imod, skal i det her tilfælde være formet sådan, at metalpladen får det ønskede buk. Man skal derfor have afstemt fordybningen i det underliggende materiale til den vinkel, som metalpladen skal bukkes i.

Det kan være forskelligt, hvor dyb og bred en pladebukning skal være. Langt de fleste produkter har forskellige standardprogrammer og parametre, som du kan bruge til hurtig og simpel programmering af maskinerne til selv komplekse opgaver. Det er også vigtigt, at du bestiller et produkt i den størrelse, du skal have bukket metalplader i.

Hvilken kantpresser er bedst til mit formål?
Når du skal vælge kantpresser, så kan du have fordel af at vide noget om de systemer, som de forskellige kantpressere benytter. Vi vil herunder liste de forskellige typer af systemer, som benyttes af producenterne:

Hydraulisk system: Virker ved, at mekanikken involverer væske i rør og lignende, hvor overførsel af energi til pres sker ved hjælp af trykket som oparbejdes i en pumpe med væske. Fordele ved hydraulik er, at der kan skabes et enormt pres med væske i en sådan pumpe.

Elektrisk system: Et helt igennem elektrisk system kan potentielt presse metalplader lidt hurtigere og være mere energibesparende end hydrauliske systemer, men det varierer fra model til model.

Servo-elektrisk system: Et nyt system fra CoastOne hvor kantpresseren har et ergonomisk design. En specifik model, Cone 900, vil f.eks. kunne betjenes siddende. Med et servo-elektrisk system er der servo-motorer på maskinen, så den bliver nemmere at styre.

Der er mange tekniske specifikationer, som kan variere fra model til model, uanset hvilket system der benyttes i kantpresseren. Har du specifikke krav til kantpresseren, kan du med fordel orientere dig i produktbeskrivelserne og specifikationerne til det enkelte produkt.

Vigtigt at vide om pladebukning
Når du skal udføre ensartet og præcis pladebukning, er der mange faktorer at være opmærksom på. Selv når du har en kantpresser, der kan udføre størstedelen af jobbet til punkt og prikke, bør du stadig være opmærksom på følgende:

Rammedeformation: Når du bukker metalplader med andet metal, så kan selv små afvigelser lede til deformation. Når noget deformerer, så får det en anden form, end den tilsigtede. Den bukkede profil af metalpladen kan risikere at få en anden vinkel på midten af metalpladen, fordi det såkaldte overværktøj, der presser med matricen, er længst væk fra metalpladens midte. Derfor er presset ikke lige så stort her.

Bombering: I en kantpresser undgår de fleste producenter rammedeformation ved hjælp af bombering. Bombering er den proces, der sker, når materialet under metalpladen skubbes opad, så matricen bliver holdt i en konstant afstand til overværktøjet.

Pladeemners metalliske karakteristika: Hvert eneste pladeemne af metal har en uforudsigelig opførsel under presning, som alle producenter forsøger at korrigere for. Det er til en vis grad muligt, men metalpladers variation afhænger af mange faktorer, og deres opførsel kan være svære at forudsige.

Måske du også kunne være interesseret i vores Fræsemaskiner

Læs mere
chevron-down